Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konzervativna revolucija – slučaj: reproduktivna prava i demografija

28.08.2018.

15:12

Autor: Nila Miličić Vukosavić

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Tema ovogodišnje sedme po redu Korčulanske škole, koja je poroteklog vikenda održana u Korčuli, bila je " Konzervativna revolucija - slučaj: reproduktivna prava i demografija ". Škola je okupila je više od 60 sudionika iz javnog i nevladinog sektora regije i zemalja Europske unije.

“Konzervativna revolucija – slučaj: reproduktivna prava i demografija” vrlo je važna politička i ideološka tema, pogotovo u kontekstu pada stope nataliteta, duljeg životnog vijeka i preopterećenog sustava rada i socijalne skrbi.

Korčulanska škola koju i ove godine organizira CEE Gender Network s partnerima održat će se u Gradu Korčuli 25. i 26. kolovoza, nastoji istražiti progresivna rješenja, najbolje prakse i naučene lekcije te načine formuliranja sveobuhvatnih mjera i poticaja potrebnih za rješavanje demografske situacije, ali ne na štetu ženama i muškarcima, već poštujući njihovo pravo izbora i donošenje odluka.

Više od 60 sudionika visoke razine iz politički lijeve opcije iz javnog i nevladinog sektora, iz regije i zemalja Europske unije raspravljat će o ovogodišnjoj temi Škole.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.