Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Korčula After Party" o izazovima i nasljeđu ljevice

18.09.2020.

15:20

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Korčule te političke stranke Nova ljevica danas u Ljetnom kinu u Korčuli s početkom u 17 sati i 30 minuta započinje "Korčula after party", treći po redu trodnevni korčulanski Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice.

Do nedjelje poslijepodne uz sve propisane epidemiološke mjere, uključujući popis sudionika te mjerenje temperature, obradit će se tri programske teme: “Sličnosti i razlike novog vala rušenja spomenika s našim iskustvima devedesetih”, “Nestaje li Europa stvorena 1989.?” i “Nove organizacijske forme na ljevici”, uz raspravu o odnosu prema zajedničkom društvenom nasljeđu i povijesti, o tome postoji li prostor na novi uzlet ljevice, i je li nova solidarna Europa u novonastalim okolnostima moguća.

"Na Forumu će govoriti poznati intelektualci i lijevoorijentirani iz Hrvatske i okolnih država" ,kaže nam Korčulanin iz Lumbarde Dragan Markovina koji živi u Splitu i jedan od osnivača Korčulanskog after party i donedavni predsjednik Nove ljevice.

Predavači su :Zlatko Dizdarević, Danijela Dolenec, Rada Borić, Igor Štiks, Toni Prug, Svetlana Slapšak, Davorka Perić, Sonja Leboš, Vjekoslav Perica, Dragan Markovina, Tanja Petrović, Jurica Pavičić, uz predstavljanje njegove knjige “Prometejev sin”.

Forum će završiti u nedjelju navečer u 21 sat dokumentarnim filmom Gorana Devića ”Buffet Željezara”, nakon čega će se održati diskusija na temu: „Ljevica od radničke klase do prekarijata“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.