Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčula obilježila blagdan Svetog Antuna

14.06.2021.

10:40

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Nakon jutarnje sv. mise na 'glavici' sv. Antuna u Korčuli, zatim u katedrali sv. Marka, Korčulani su u nedjelju predvečer, zahvaljujući blažim epidemiološkim mjerama, pohodili novu crkvu sv. Antuna te svečano obilježili svetkovinu Sv. Ante Padovanskog.

Nebeski je zaštitnik i zagovornik istoimenog predjela i Gradskog kotara “Sveti Antun”.

Na središnjoj proslavi je tako obilježeno ime Božjeg čovjeka, sveca, širitelja Kristove istine, gdje su se okupili svečevi štovatelji da bi sudjelovali molitvom na tradicionalnoj misi i procesiji oko crkve s kipom svetoga Antuna, kojega su nosili mještani s njegovim imenom.

Svečanost je uz asistenciju korčulanskog župnika, ujedno i dekana don Frana Kuraje uz blagoslov djece i cvijeća, svetu misu i procesiju sa svečevim kipom predvodio kancelar Dubrovačke biskupije don David Marjanović, koji je istaknuo uvjerenje koliko su Korčulani privrženi sv. Antunu, spomenuvši novu crkvu izgrađenu prije dvije godine uz Pastoralni centar.

"Molitvom sv. Antunu se obraćamo kao velikom prijatelju, koji je pritjecao u pomoć u nevoljama, tješio u žalostima i izbavljao u nevoljama, molilmo ga za milost da s Isusom strpljivo nose svoj križ, kako bi mogli uživati radost vječne domovine s Kristom, našim Gospodinom, koji živi i vlada u vijeke vjekova", naglasak je župnika don Frana Kuraje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.