Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulani i ove godine pripremaju maškarani doček Pola Nove godine

20.06.2020.

11:03

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U organizaciji Korčulanskog karnevalskog kluba "Bonkulovići" i ove će se godine zadnjeg dana mjeseca lipnja organizirati maškarani doček Pola Nove godine, po kojoj je ova jedinstvena manifestacija uspjela da svake godine posjećenost bude sve veća, preko tisuću sudionika.

"Sve je spremno", kaže nam jedan od nositelja najvećih organizacijskih poslova iz KKK Bonkulovića Mate Depolo, koji navodi da osim korčulanskih maškara, stižu maškarane grupe iz ciloga škoja, pa Vignja, Orebića, Makarske, Dubrovnika, Cavtata, Župe dubrovačke…

"Poštivajući mjere zaštite od koronavirusa "Bonkulovići" smiju okupiti do 500 sudionika,zbog čega se mnoge grupe iz udaljenijih mjesta pa i inozemstva neće pojaviti ove godine", zaključuje u pripremno vrijeme glasnogovornik Mate Depolo.

Prema programu održavanja mlađe maškare će se zabaviti na trgu Svete Justine, dok će 30. lipnja u Gradskom parku, pored autobusnog kolodvora od 19 do 20 sati okupljati maškarane grupe, koje u 20 sati kreću povorkom okolo grada.

U 21 sat svi će se naći na centralnom trgu Plokata, gdje će ih s bine na fontani zabavljati Sabioncello Band iz Orebića.

Točno u ponoć uz veliki vatromet svima će sretan ulazak u Pola Nove godine čestitati korčulanski gradonačelnik, nakon čega, uz čestitke, zagrljaje, poljupce i kupanje u moru slijedi proslava prvih sati druge polovice maškarane Nove godine.

Zanimljivo je spomenuti da je ovo 19. godina kako Bonkulovići organiziraju maškarani doček Pola Nove godine, a tog dana čuvena maškarana grupa Župski gospari gusari bilježe 15. rođendan ili 14 godina po redu nikada nisu izostavili nastup u Korčuli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.