Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulani nezadovoljni zbog naplate i cijene parkiranja

06.05.2020.

11:56

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Poslije 40 dana parkiranja bez naplate od jučer je gradsko Komunalno trgovačko društvo HOBER uvelo ponovnu naplatu parking na javim parkiralištima u gradu Korčuli. Deset kuna po satu parkiranja je stvorilo ogorčenje i nezadovoljstvo kod većine vozača.

Pritužbe sa svih strana. Putem društvenih mreža različiti su komentari pa i uvrede prema ovoj odluci.

Tako Julije Urban pita: "Gdje je nestala solidarnost, a prije svega ljudskost? Zamijenila ih je pohlepa i bahatost! Vjerojatno naši nadležni misle da je od jučer sve krenulo na bolje, skupa sa turističkom sezonom, mnogi će se zaposliti i slično? Kreće i blagostanje i ona famozna rečenica će opet biti aktualna: U Korčuli se nikad nije bolje živjelo?! Istina, neki od kada su u politici nikad bolje nisu živjeli!",tvrdi Julije Urban, "bez obzira što je situacija i dalje ovakva kakva je - nikakva i bez perspektive, a naročito ekonomske/poduzetničke. Ovakve odluke su jedna velika sramota,od ljudi koji i dalje primaju 15 tisuća kuna i govore ljudima da gradska tvrtka nema novaca i da treba ponovno uvesti naplatu parkinga. Sramota je još veća da oni s takvim primanjima uopće ne plaćaju parking, kao ni mnogi članovi njihovih obitelji", tvrdi nezadovoljni Julije Urban.

Marija Šegedin, oporbena predsjednica Kluba vijećnika SDP-HSU traži hitni izvještaj o provedbi paketa mjera koji su izglasani na sjednici Gradskog vijeća.

"Od sada se parking redovno naplaćuje bez obzira na teškoću situacije u kojoj se naši građani nalaze. Vladajući iz HDZ s koalicijom su po tko zna koji put, pokazali da nisu tu prvenstveno zbog građana i njihova boljitka, već da su im građani sredstvo punjenja proračunskih rupa. Smatramo da se naplata parkinga trebala prolongirati još najmanje 30 dana dok se ne vidi daljnja situacija s popuštanjem mjera te iskristalizira situacija s eventualnom turističkom sezonom. Ovako, dok dio građana ostaje bez posla, dok nema novih zapošljavanja, a određeni broj građana je ostao na minimalcu, bilo kakav udarac na džepove građana je nerazuman i neumjesan", glasi najava Marije Šegedin, koja se obratila i gradonačelniku kojega kritizira da je ponovno pokazao koliko je površno pristupio problemu i ozbiljnosti situacije vezanu za krizu u kojoj se Korčula i njegovi građani nalaze zbog pandemije Covid 19.

Pa tako na upit o uvođenju naplate parkinga navodi kako je njegova želja da se dio prihoda prikupljenih od parkinga iskoristi za 'pametna rješenja i povećanje komunalnog standarda'.

"Ideja koja bi bila realna i provediva da se nalazimo u 'normalnim' uvjetima, ali u ovima kada bi najveći prioritet Grada trebao biti pomoć građanima, i gospodarstvu, ovakvo nešto u najmanju ruku smatramo neprimjerenim", glasi poruka Marije Šegedin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.