Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulani obilježavaju svetkovinu svetih Petra i Pavla

29.06.2020.

15:33

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Uz svetkovinu sv. Petra i Pavla, u svim crkvama Korčulanskog dekanata koje nose ime ovih apostolskih prvaka, svečano će vjernički puk pratiti svete mise i ostala događanja uz ovu svetkovinu, koja je u Čari posebna uz Dan župe i Viteškog udruženja Kumpanija.

"Ovogodišnja svečanost proslave je znatno skromnija nego dosadašnjih godina zbog nastale situacije uzrokovane koronavirusom", napominje Marin Laus, predsjednik Mjesnog odbora Čare i Kumpanije.

Svečanost započinje u 18 sati mimohodom glazbene udruge Crnomiri kroz mjesto, zatim je u 18 sati i 30 minuta svečana sveta misa u crkvi sv.Petra, uz blagoslov kipa sv. Petra i Kumpanije, čiji će članovi zatim na trgu ispred crkve uz pratnju glazbene udruge izvesti viteški ples kumpaniju kada će nastupiti i njihova folklorna grupa izvedbom čuvenog plesa tanac.

U gradu Korčuli, u maloj crkvici sv. Petra koja je najstarija crkva na ovom području, sveta misa će se održati u 19 sati i 30 minuta, nakon koje će se na trgu ispred crkve održati i atraktivno preskakanje upaljene vatre od mirisnog smilja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.