Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulani svečano proslavili sv. Antuna Padovanskog

14.06.2020.

13:16

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Brojni su Korčulani i vjernici iz susjednih župa na sam blagdan, u subotu 13. lipnja u 19 sati, pratili svečano euharistijsko slavlje u novoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u istoimenoj crkvi koja pripada župi Sv. Marka u Korčuli, dok je Sv. Antun zaštitnik istoimenog Gradskog kotara u Korčuli.

Uz korčulanskog župnika don Frana Kuraju, župnika Lumbarde don Vlada Markića i starješine Dominikanskog samostana u Korčuli pater Marka Bobaša, slavlje je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

Za vrijeme mise je uz blagoslov djece obavljen i blagoslov nove ispovjedaonice.

Zahvaljujući župniku don Franu Kuraji crkva se počela graditi 2017. godine i ovo je nakon prošlogodišnjeg posvećenja i slavlja, drugo po redu slavlje titulara crkve, uz koju je s Pastoralnim centrom i prekrasnim cvjetnim vrtovima i dječjim igralištem postala primjer i okupljalište mještana Gradskog kotara Sveti Antun koji postaju napredna i razvijena sredina uz brojne projekte i programe aktivno radi na podizanju kvalitete života svojih mještana.

Dopadljivom komunikacijom je don Hrvoje Katušić istaknuo kako je Sv. Antun svetac svakodnevice, koji nije s nama kad je nešto važno, on je od najomilijenijih svetaca, prijatelj ljudima u svakom trenutku, vjeruju mu i od njega traže pomoć i za najobičnije stvari, jer znaju da će im sv. Antun pomoći.

Don Hrvoje je pričao i nekoliko viceva i anegdota o Sv. Antunu koji je jedne godine pomogao pobjedu Hajduku u odlučujućoj utakmici protiv Crvene Zvezde. Pri kraju slavlja je održana procesija s likom sv. Antuna Padovanskog, dok je u večernjim satima u crkvenom okruženju održano čašćenje i druženje uz klapu Svete Cecilije iz Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.