Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulanin kupio 50 grama amfetamina na "dark webu"

27.02.2019.

12:03

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Policija sumnjiči 42-godišnjeg Korčulanina za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, odnosno da je, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, putem ilegalnih internetskih stranica tzv. dark weba od zasad nepoznate osobe iz Njemačke kupio 50 grama amfetamina.

Korčulanin je dogovorio da mu se 'roba' na područje Dubrovnika dostavi preporučenom pošiljkom putem pošte, a zatečen je pri pokušaju preuzimanja pošiljke 26. veljače na području Korčule. Droga je bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područja Korčule.

Pretragom stana kojeg koristi osumnjičeni pronađena je manja količina marihuane, ecstasia i metadona i jedan pištoljski metak.

Nakon provedene istrage Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Korčula osumnjičeni 42-godišnjak je priveden uz kaznenu prijavu, a slijede mu i prekršajne prijave sukladno Zakonu o suzbijanju droga i Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.