Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulanske stolice u izolaciji

16.05.2020.

14:02

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Festivalski trgovi i ulice u gradu Korčuli su prazni, kao i brojne stolice koje uz organizatore čekaju posjetitelje. Prema najavama, ovisno o koronavirus situaciji, organizatori najavljuju bogato korčulansko kulturno ljeto uz brojna događanja.

Uz liturgijske svečanosti, gotovo svakodnevne koncerte, izložbe, kazališne predstave, promocije, predviđaju održati i nekoliko tradicionalnih festivala koji okupljaju veliki broj posjetitelja.

Među njima sredinom lipnja Festival viteških igara otoka Korčule i 30. lipnja Maškarani doček Pola Nove godine.

Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina 17., 18. i 19. srpnja ove godine. Dan Grada Korčule se obilježava 29. 7. U srpnju je i Festival hrane i vina te Dani Pošipa kroz lipanj i srpanj. U kolovozu Festival Crni otok bijelih vina.

Čuvena Žrnovska makarunada se najavljuje u prvu kolovošku nedjelju, dok će se Korčulanski barokni festival održati od 1. do 17. rujna.

Neizostavna viteška igra s mačevima Moreška se u ljetnoj sezoni redovno u ljetnom kinu izvodi dva puta tjedno, no najsvečanija izvedba je na Dan grada Korčule - Blagdan sv. Todora 29. srpnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.