Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulanski biciklističko pješački turizam

27.09.2020.

14:46

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U ljetnim mjesecima na Korčulu dolazi veliki broj turista na aktivnom odmoru koji u svojim aranžmanima imaju vožnje s jednog na drugi kraj otoka. Kako se tu radi o grupama od 30 i više biciklista, dolazi do zastoja i nemogućnosti pretjecanja istih,koji predstavljaju i veliku opasnost na cesti.

Grad Korčula ih prima i preko trgova i šetnica,što svakodnevno ukazuje potrebu za izgradnjom biciklističkih staza kojima bi se povećala sigurnost prometa.

Zbog toga je Turistička zajednica Grada Korčule pozvala i dostavila prijavnice zainteresiranim osobama, turističkim agencijama, smještajnim, ugostiteljskim i sportskim objektima i sportskim udrugama s područja Grada Korčule da iste dostave na e mail adresu info @visitkorcula.eu. do 29.rujna ove godine,čijim bi dostavljanjem iskazali interes za sudjelovanjem u radnoj skupini za razvoj biciklističkog/pješačkog turizma te svojim znanjem iz navedenih područja, doprinesu aktivaciji resursne osnove s visokim potencijalom razvoja.

Nakon toga će Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Korčule imenovati sastav radne skupine za razvoj biciklističkog/ pješačkog turizma na području Grada Korčule.

Sve je to s ciljem razvoja održivog turizma na području Grada Korčule, sukladno Strategiji razvoja turizma Grada Korčule (2017.-2022.) i Programu rada Turističke zajednice Grada Korčule za 2020.godinu, napominje direktorica Hana Turudić.

Radna skupina bi utvrdila trenutno stanje,izradila plan aktivnosti za razvoj infrastrukture, usluge i promocije biciklističko pješačkog turizma,te koordinacijom dionika i provedbom plana aktivnosti,će se kontrolirati provedba i izvještavanje o napretku.

Cilj akcijskog plana je usuglašavanje djelovanja glavnih dionika relevantnih za razvoj biciklističkog/pješačkog turizma na području Grada Korčule u ostvarivanju vizije, strateških ciljeva, prioriteta i mjera definiranih Strategijom razvoja turizma Grada Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.