Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulanski vijećnici danas o mjerama za pomoć gospodarstvu i građanstvu

15.04.2020.

14:50

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Danas će se s početkom u 18 sati održati u kino dvorani u Korčuli 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule. Kako je najavljeno, sjednica je tematskog karaktera na kojoj će se razmatrati Program mjera i aktivnosti za pomoć gospodarstvu i građanstvu zbog posljedica epidemije koronavirusa.

Program donosi nekoliko točaka kojim se definiraju određene mjere i aktivnosti koje su poduzete i one koje bi trebalo poduzeti i koje se preporučuju nadležnim tijelima Grada Korčule.

Osim mjera koje je donijela Vlada Republike Hrvatske i Hrvatski sabor ili koje će donijeti za smanjenje gospodarske štete i očuvanja određenog životnog standarda građanstva narušenog epidemijom koronavirusa, Gradsko vijeće daje preporuke gradonačelniku da gradska uprava u cijelosti provodi Odluku Vlade RH o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih Državnim proračunom RH i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika državnog proračuna za 2020. godinu, te da u primjerenom roku predloži potrebne akte iz oblasti komunalnog gospodarstva, kao i smanjenje osnovne plaće svim službenicima i namještenicima u gradskoj upravi, kao rashodovne strane proračuna,uz smanjenje osnovne plaće zaposlenicima u ustanovama kojima je osnivač i vlasnik Grad Korčula, gdje je to moguće bez izmjene kolektivnog ugovora koji je primjenjiv, kao rashodovne strane proračuna.

Planirana je i odgovarajuća odluka o skraćenju svijetljena javne rasvjete po svim naseljima.

Grada Korčule,dok se za vrijeme trajanja mjera suzbijanja epidemije koronavirusa neće provoditi mjere prisilne naplate osim onih kojima prijeti zastara.

Od gradonačelnika se traži da tijekom mjeseca lipnja ili srpnja predloži rebalans proračuna Grada Korčule za ovu godinu, ukoliko to sukladno Zakonu o proračunu bude potrebno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.