Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:28 / 10.04.2013.

Autor: Silva Capurso

Krađe luksuznih automobila

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vozilo je oduzeto, a kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja stvarnog vlasnika i vraćanja vozila oštećenom

Graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Metković pristupio je krajem proteklog mjeseca automobil VW Passat, BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz te države. Prilikom granične kontrole utvrđena je sumnja u krivotvorenje broja šasije.
Obavljene su dodatne provjere i izvidi kojima je potvrđeno da je broj šasije krivotvoren, te da se radi o automobilu koji je ukraden u Nizozemskoj. Vozilo je oduzeto, a kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja stvarnog vlasnika i vraćanja vozila oštećenom. Iz policije napominju kako je u veljači ove godine, na graničnom prijelazu Klek, pronađen i oduzet automobil BMW X5, također s krivotvorenim brojevima šasije koje je bilo ukradeno u Italiji.
U prošloj, 2012. godini, na graničnim prijelazima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prilikom obavljanja granične kontrole ukupno je otkriveno i oduzeto 17 automobila za kojima je bila raspisana potraga. Radi se o automobilima više i visoke klase.