Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kreće izgradnja novog igrališta na Babinom kuku s četiri zone

05.02.2020.

12:31

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na Glavici Babinog kuka uskoro započinju radovi na izgradnji novog sportsko-rekreacijskog parka s dječjim i sportskim igralištem te platoima za trening i fitnes na otvorenom. Odabrani izvođač radova, Alfaplan građenje d.o.o., uveden je u posao te počinje teći i ugovoreni rok od 75 dana za izvođenje.

Sportsko-rekreacijski park na glavici Babinog kuka koncipiran je u četiri jedinice, s tim da jedinicu A čini dječje igralište sa zonama za djecu do 6 i za djecu iznad 6 godina koje je također opremljeno spravama za djecu s poteškoćama u razvoju.

Jedinice B i C čine plato za fitnes na otvorenom, odnosno igralište za mali nogomet i košarku, dok je na jedinici D smješten plato za trening na otvorenom (street workout). Na zapadnoj strani, izvan ograde igrališta, nalazi se klupa-tribina. Osim prostora parka uredit će se nogostup za pristup do parka, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište.

Projekt je izradio TLO STUDIO d.o.o., za nadzor je zadužen Bation inženjering d.o.o., dok vrijednost radova ukupno iznosi 2.871.591,88 kuna s PDV-om.

Realizacijom ove investicije u društvenu infrastrukturu namijenjenu sportu i rekreaciji, građani svih dobnih skupina s područja Babinog kuka dobit će novu zelenu zonu za aktivno provođenje vremena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.