Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kreće sveobuhvatno uređenje omiljene dubrovačke šetnice N. i M. Pucića

01.02.2020.

14:56

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, Grad Dubrovnik i odabrani izvođač, tvrtka TRAG d.o.o., sklopili su ugovor za izvođenje radova na cjelovitom i sveobuhvatnom uređenju Šetališta Nika i Meda Pucića.

Ugovorena vrijednost investicije iznosi 4.849.839,19 kuna s uključenim PDV-om, a rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao, koje je planirano u prvim danima veljače.

Planirana je sanacija šetališta tipa lungo mare s ciljem sigurnog kretanja pješaka te omogućavanja pristupa i korištenja osobama s teškoćama u kretanju. Zadržat će se i naglasiti sve postojeće kvalitete predmetnog prostora te će se omogućiti kvalitetnije korištenje.

Radovi obuhvaćaju sanaciju južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, uređenje kupališta, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

Sigurnosna ograda će se postaviti na svim otvorenim južnim dijelovima šetnice, u dužini od cca 750 metara. Pristup šetalištu omogućen je rampom sa Šetališta kralja Zvonimira na istoku te rampom i malobrojnim strmim stubištima s Ulice kardinala Stepinca na zapadu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.