Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kreće uređenje trga ispred lapadskog stadiona

30.10.2019.

11:52

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković i direktor tvrtke Alfaplan građenje Mato Butijer potpisali su Ugovor o izvođenju radova na javnoj površini ispred gradskog stadiona u Lapadu. Projekt je vrijedan 364.638,89 kune bez PDV-a, odnosno s PDV-om sveukupno 455.798,61 kune.

Njegovom provedbom javna površina uz stadion Lapad uredit će se kao prostor okupljanja, boravka i komunikacije uz dvije frekventne gradske prometnice: Od Batale i Ulice kralja Tomislava.

"Prije par dana sam najavio kako nećemo rušiti stadion Lapad nego kako ćemo ga obnoviti te dovesti u fazu da se na njemu mogu igrati i prvoligaške utakmice. Ovo je početak uređenja samog tog trga, a u idućoj godini ćemo i dio nasuprot također urediti tako da će sami ulaz u Lapad biti primjeren", naglasio je gradonačelnik Franković.

Pritom je zahvalio tvrtki Alfaplan građenje d.o.o na svim dosadašnjim obavljenim poslovima i kvaliteti izvedenih radova, naročito na obnovi tri lađe u Lazaretima i sportske dvorane u Osnovnoj školi Gruž, te je istaknuo mogućnost da se radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivan Gundulić privedu kraju i prije roka u svibnju, točnije do kraja ove godine.

Direktor Butjer je rekao da će opravdati povjerenje kvalitetnom i točnom izvedbom i da će ovaj projekt biti jedan lijep primjer ulaska u tako važnu točku u Gradu Dubrovniku. Radovi će trajati 75 dana, a obuhvatit će uređenje rasvjete i betonskih pločnika, postavljanje klupa i male fontane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.