Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kreću isplate potpora obiteljima s četvero i više djece u županiji

27.09.2019.

14:47

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija šestu godinu za redom isplaćuje novčane potpore obiteljima s više djece u svrhu olakšavanja početka nove školske godine pa će ove godine isplaćivati financijsku potporu obiteljima koje ostvaruju pravo na dječji doplatak za četvero i više djece.

Njih je, prema službenim podacima HZMO za 2019. godinu, na području Dubrovačko-neretvanske županije ima 275.

Financijske potpore u visini od 500 do 3 tisuće kuna isplaćivat će se na tekući račun roditelja, koji je korisnik doplatka za djecu, ovisno o broju djece u obitelji te postojećoj potpori grada ili općine u kojoj obitelj živi.

Pri raspodjeli sredstava posebno se vodilo računa o mnogobrojnim obiteljima u našoj županiji koje istovremeno upućuju u školu veći broj školaraca jer obitelji s brojnom djecom predstavljaju naše najveće bogatstvo.

Dubrovačko-neretvanska županija se zalaže za sustavnu podršku obitelji te će i ubuduće, u suradnji s općinama i gradovima poduzimati mjere radi poticanja demografske revitalizacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.