Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Krenula brodske i autobusne linije s Korčule prema kopnu

19.05.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U nedjelju navečer iz Korčule trajektom prema Orebiću krenuo je autobus iz Vela Luke preko otoka Korčule prema Zagrebu. Prema podacima autobusnog prijevoznika Arriva, 13 putnika s otoka Korčule stiglo je u Zagreb u ponedjeljak u 7 sati.

Polazaka iz Zagreba je svaku večer u 19.30 sati i u Korčuli je idući dan u 7 sati.

Pauza zbog koronavirusa je tako prekinuta i ova svakodnevna autobusna linija se godinama oslovljava kao linija života za stanovnike otoka Korčule i poluotoka Pelješca.

Autobus prolazi preko Stona, Splita i Zadra, vozeći uz putnike i raznu manju prtljagu koja se šalje studentima u Zagreb, a iz Zagreba rođeni otočani koji tamo žive uzvratno šalju najčešće lijekove i manje rezervne djelove za pojedine kućanske aparate.

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštire RH, od ponedjeljka 18.svibnja je uspostavljena i katamaranska linija Korčula - Prigradica - Hvar - Split i obratno. Katamaran "Krilo Carbo" plovi svakodnevno iz Korčule u 6 sati i stiže u Split u 8.30. Polazak iz Splita je u 16 sati, uz dolazak u Korčulu u 18.30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.