Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Krizme otkazane, na izbor župnicima otkazivanje ili odgoda pričesti

04.04.2020.

11:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U pismu svećenicima Dubrovačke biksupije dubrovački biskup mons. Mate Uzinić dao je upute za slavlja u Velikom tjednu i Vazmenom trodnevlju u sasvim posebnim okolnostima izazvanim bolešću koronavirusa (COVID-19).

Među ostalim u pismu je priopćena odluka 'da se u ovoj pastoralnoj godini otkazuju sve predviđene krizme i u svim terminima'. Odluka je donesena nakon razgovora sa splitskim metropolitom nadbiskupom Marinom Barišićem, s obzirom na to da Dubrovačka biskupija pripada Splitskoj metropoliji.

Što se tiče prvopričesničkih slavlja odluka o njihovom otkazivanju ili eventualnoj odgodi se prepušta župnicima da oni to naprave u dogovoru s pastoralnim vijećima i roditeljima.

"Otkazivanje ili odgoda krizmi i propričesničkih slavlja nas još više potiče da tražimo načine kako i dalje ostati povezani s pripravnicima i njihovim roditeljima, ali i s drugim vjernicima. Potičem vas na kreativnost pohvaljujući one koji je već pokazuju, a i dijele s drugima", stoji u pismu dubrovačkog biskupa svećenicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.