Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kroz Mokošicu jurio sa 174 km/h, a ograničenje 50

11.02.2019.

15:56

Autor: Radio Dubrovnik

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 11 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 533 represivne mjere, od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu”.

Tako su 253 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 55 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 11 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

„Od ostalih prekršaja izdvajamo 44 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja te 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja”, ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Najveća koncentracija alkohola od 2,1 promila izmjerena je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila makarskih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u srijedu, 6. veljače, u 7,15 sati na području grada Ploče. Vozač je za vrijeme vožnje nepropisno koristio mobilni uređaj. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 44-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni sud u Metkoviću.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u ponedjeljak, 4. veljače u večernjim satima u Mokošici. Vozilom je upravljao 29-godišnjak koji se kroz naseljeno mjesto, gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h, kretao brzinom od 174 km/h. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom šestomjesečne zabrane upravljanja motornim vozilom „B” kategorije te s tri negativna boda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.