Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kvar na zrakoplovu Dubrovnik - Osijek

29.05.2015.

15:00

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Croatia Airlines izvijestila je da je na zrakoplovu koji je u četvrtak navečer letio iz Dubrovnika u Osijek "došlo do indikacije tehničkog kvara sustava za hidrauliku", a u današnjem priopćenju ta je tvrtka kao netočne odbacila dio informacija objavljenih u medijima, ističući da sigurnost putnika i članova posade na tom letu nije bila ugrožena, javlja HINA.

Pojašnjavaju da je tijekom sinoćnjeg leta iz Dubrovnika u Osijek došlo do indikacije tehničkog kvara sustava za hidrauliku zrakoplova Dash 8-Q400. "U skladu sa sigurnosnim procedurama tvrtke i preporukama proizvođača
zrakoplova za takve situacije, kapetan je odlučio preventivno pokrenuti emergency proceduru za slijetanje. Zrakoplov je pritom preusmjeren u Zagreb, a u 23 sata i 22 minute i sigurno je sletio u zagrebačku zračnu luku s 21putnikom. Slijetanje je obavljeno u skladu s najvišim sigurnosnim standardima i bez ikakvih poteškoća. Pritom valja napomenuti kako su sustavi za upravljanje zrakoplovima udvostručeni te da u slučaju otkaza jednog sustava i dalje postoji tzv. back up sustav, koji omogućuje sigurno upravljanje zrakoplovom", stoji u priopćenju. Zaključuju da sigurnost putnika i članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.
Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu izvijestila je da ju je o nezgodi obavijestila Hrvatska kontrola zračne plovidbe. "Odmah po dojavi o nezgodi, istražitelji Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu Agencije izašli su na teren i proveli očevid u prostorima Croatia Airlinesa gdje je zrakoplov smješten. Daljnja istraga predmetne nezgode je u tijeku", navode u Agenciji koja će rezultate istrage objaviti na svojoj internetskoj stranici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.