Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lapadski školarci učili o robotici i programiranju bez ekrana

18.11.2020.

16:53

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Informatički klub Futura i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika su u utorak održali tri gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana za učenike nižih razreda u produženom boravku u Osnovnoj školi Lapad.

Radionice su održane u suradnji u s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Učenici Osnovne škole Lapad su programirali Cubetto robote pomoću pločica u bojama koje se postavljaju na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo naučili kako će zadati određene naredbe robotu. Na taj način na radionicama se polaznici uče razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održale kao najava Europskog tjedna robotike koji se održava od 19. do 29. studenog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.