Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lasić čestitao Dan dubrovačkih branitelja i blagdan sv. Nikole

06.12.2019.

14:08

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je Konavokama i Konavljanima te svim hrvatskim braniteljima juga Hrvatske čestitku povodom današnjeg Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole 6. prosinca.

"Poštovane Konavoke i Konavljani, dragi branitelji

Na današnji dan, također petak, 1991. godine počeo je najteži napad na Dubrovnik ikada. Agresor je bio nemilosrdan, a od šest ujutro otvorena je paljba s kopna, mora i iz zraka. Taj blagdan sv. Nikole u dubrovačkoj povijesti iznjedrio je naše najteže trenutke i najslavnije vitezove.
Uvjeren u svoju premoć, velikosrpska JNA potpuno je zanemarila naše branitelje od kojih su mnogi bili upravo Konavljani. No usprkos velikoj prednosti u naoružanju, falila im je jedina stvar koju smo mi imali napretek – hrabrosti.
Hrvatsko srce nije dopustilo da naš dom padne, a za to je plaćena velika cijena. Poginuli su brojni branitelji i civili, protjerano je stanovništvo, uništeno kulturno blago.
Za sve one koji nisu više s nama izmolite jedan Očenaš i sjetite ih se i na ovaj dan. Sve što imamo, oni su stvarali u tim najtežim trenutcima. I za to nek im je zauvijek hvala.

Načelnik
Božo Lasić"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.