Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lasić Hotelima Cavtat: Preispitajte odluku o otkazima

13.05.2020.

15:06

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je dopis čelnim ljudima tvrtke Hoteli Cavtat d.d., nakon što se u javnosti pojavila informacija o namjeri uručenja poslovno uvjetovanih otkaza. Tekst dopisa prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Prema našim saznanjima tvrtka HOTELI CAVTAT d.d. ima namjeru za svojih 7 djelatnika zaposlenih u hotelima Albatros i Epidaurus, uručiti poslovno uvjetovane otkaze.

U prvom redu želim naglasiti kako ne želim ulaziti u Vaše poslovne odluke, no kao općinski načelnik kojemu je svaki stanovnik Konavala jednako važan, obraćam Vam se sa zamolbom da još jednom preispitate tu odluku.

Naime, sve nas zajedno ova situacija uzrokovana virusom COVID-19, dovela je u vrlo nezavidnu situaciju, no zahvaljujući mjerama Vlade RH, značajna sredstva su izdvojena upravo za spašavanje radnih mjesta u gospodarstvu, a upravo na uštrb prihoda jedinica lokalne samouprave iz poreza na dohodak.

Stoga smo u Općini Konavle odmah donijeli određene odluke i mjere o smanjenju plaća svim zaposlenicima za 30 posto te ukinuli sve naknade u nadzornim odborima i upravnim vijećima trgovačkih društava i ustanova kojih je osnivač Općina Konavle, a vijećnici su se odrekli svojih naknada.

Općina Konavle većinu svojih prihoda temelji na turizmu i jasno mi je kako je upravo taj sektor gospodarstva najviše pogođen, ali isto tako sam mišljenja da turizam u smislu djelatnosti prije svega čine ljudi, te kako je radnik koji je siguran u svoju egzistenciju, najbolji radnik.

Obraćam Vam se sa zamolbom da poučeni primjerom Zračne luke Dubrovnik, s čijom Upravom sam u nekoliko navrata razgovarao i koja bilježi enorman pad prometa, a ipak je smogla snage i sredstava da u narednih nekoliko mjeseci zadrži čak 140 sezonaca, Vi učinite isto uz isplatu plaće koja će naravno biti umanjena, ali ipak će predstavljati nekakvu sigurnost za zaposlenike u ovim nesigurnim vremenima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.