Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lasić zahvalio službama i građanima za doprinos u suzbijanju koronavirusa

14.06.2020.

14:02

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle usvojen je Prijedlog Odluke o korištenju dijela naplaćenih sredstava komunalnog doprinosa i komunalne naknade za druge namjene različite od namjena propisanih člankom 76. i 91. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

U obrazloženju odluke načelnik Lasić je pojasnio kako je riječ o sredstvima koja su usmjerena u nabavku zaštitne opreme u jeku pandemije koronavirusa.

Načelnik je napomenuo kako je Općina Konavle na samom početku nabavila znatne količine zaštitne opreme koje je podijelila čak i dijelu službi kojima nije bila obvezna, a pohvalio je našeg sugrađanina Zorana Čaglja koji je na početku stavio na raspolaganje svoje poslovne veze s Kinom, što je uvelike olakšalo nabavku opreme.

Načelnik se zahvalio svim zdravstvenim radnicima, Policiji, Hitnim službama, vatrogascima članovima Stožera civilne zaštite i naravno građanima koji su zajedno doprinijeli suzbijanju širenja COVID-19. Istaknuo je sve zaposlenike i ravnateljicu Doma za starije Konavle Lucu Pušić koji su uspješno spriječili proboj virusa među najranjiviju društvenu skupinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.