Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lažirao diplomu

11.07.2013.

15:17

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nadležnom uredu Dubrovačko-neretvanske županije 2005. lažnu diplomu upisao je u radnu knjižicu i u više navrata koristio radi ishodovanja dozvola

Policija sumnjiči 55-godišnjaka za krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Kako je utvrđeno u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj, sumnjiče ga da je nabavio lažnu diplomu fakulteta u Sarajevu o stečenom visokom obrazovanju za inženjera u prometu, izdanu 1991. U nadležnom uredu Dubrovačko-neretvanske županije 2005. ju je upisao u radnu knjižicu, a od 1. listopada 2009. do sredine 2011. u više navrata koristio ju je radi ishodovanja raznih dozvola. Time je u pogledu svoje naobrazbe doveo u zabludu nadležna tijela – tvrde u policijskoj upravi, zbog čega se spomenutog 55-ogodišnjaka sumnjiči da je pribavio krivotvorenu potvrdu o provjeri vjerodostojnosti diplome. Protiv njega slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.