Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Libertas do Brsečina vozi po novom redoslijedu vožnje

08.11.2020.

13:05

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz gradskog javnog prijevoznika Libertasa Dubrovnik obavijestili su javnost kako, u suradnji s mjesnim odborima Orašac, Zaton i Trsteno, od ponedjeljka 9. studenoga 2020. godine uvode izmjene voznog reda na liniji broj 35 Dubrovnik - Brsečine.

"S obzirom na značajno smanjenje prevezenih putnika na liniji 35 Dubrovnik – Brsečine, a u suradnji sa mjesnim odborima Trsteno, Orašac i Zaton odlučeno je kako će se postojeći vozni red na navedenoj liniji izmijeniti. Naime, navedena linija prometuje svakim danom sa 16 polazaka u oba smjera i preveze u dnevnom prosjeku radnim danom i subotom 107 putnika, a nedjeljom 32 putnika, autobusom kapaciteta 70 putničkih mjesta (iskoristivost kapaciteta: 9,5 posto)", objasnili su odluku iz Libertasa.

Napominju kako spomenutim područjem prometuju još linije 15 Dubrovnik - Ston, s prosječnim dnevnim brojem od 89 prevezenih putnika, i linija 12 Dubrovnik - Slano, s prosječnim dnevnim brojem od 75 prevezenih putnika, te je za to područje izdano 225 preplatničkih karata, odnosno pokaza, i to 84 građanska pokaza, 98 učeničkih pokaza, 28 umirovljeničkih pokaza i 15 studentskih pokaza.

"Iz svega navedenog odlučeno je kako će se napraviti izmjene voznog reda. Također, vrijedi istaknuti kako i dalje u funkciji ostaje linija 1D, Lozica-Grad u dogovorenom obujmu i istom vremenu polazaka", napominju iz Libertasa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.