Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Libertas: Dva tjedna besplatna vožnja, zabranjen ulaz na prednja vrata

16.03.2020.

17:00

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu preventivnih mjera koje se provode u suzbijanju epidemije koronavirusa, a s ciljem podizanja stupnja sigurnosti svih sudionika - vozača i putnika, Libertas Dubrovnik d.o.o. unosi promjene u svoje poslovanje.

Mjere su donesene u suglasnosti s Gradom Dubrovnikom i nadležnim javno-zdravstvenim tijelima i odnose na sve linije gradskog prijevoza, a stupaju na snagu u utorak 17. ožujka.

Vožnja autobusima Libertasa u idućih 15 dana bit će besplatna za sve korisnike usluga javnog gradskog prijevoza. Bit će onemogućen ulazak na prednja vrata, a putnici će za ulazak u autobuse koristiti srednja i zadnja vrata.

S ciljem smanjenja istovremenih putnika u autobusima na najfrekventnije linije uvest će se zglobni autobusi, tzv. harmonike.

Kako bi se preventivno djelovalo na sve službe koje imaju izravan kontakt s većim brojem ljudi doći će do promjene u radu Autobusnog kolodvora i pripadajućih mu službi te šaltera Libertasa. Služba garderobe privremeno prestaje s radom 17. ožujka. Prilikom kupovine karata ili obavljanja drugih djelatnosti potrebno je održati razmak od jednog metra u odnosu na ostale prisutne.

S obzirom na besplatan prijevoz u idućih 15 dana prestaju s radom i šalteri na lokacijama Pile, Grawe, Mokošica i Lapad.

Sukladno izdanim uputama Zavoda za javno zdravstvo, Libertas Dubrovnik redovito provodi dezinfekciju svojih autobusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.