Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Libertas uzeo tri 'harmonike' na leasing na sedam godina

04.10.2019.

15:03

Autor: Radio Dubrovnik

Libertas Dubrovnik

Libertas Dubrovnik

Foto: - / -

Uprava društva Libertas sklopila je ugovor o operativnom leasingu za nabavku prva tri gradska niskopodna zglobna autobusa za potrebe organizacije prijevoza gostiju s brodova na kružnim putovanjima, ali i druge potrebe Libertasa u gradskom prometu.

Ugovor o leasingu potpisan je s OTP Leasing d.d., a vremenski rok trajanja aranžmana je sedam godina. Prva tri vozila koja će se ovim putem nabaviti su MAN Lion’s City G Euro niskopodni zglobni autobusi.

Dužine 18 metara, autobusi raspolažu kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a između ostalih karakteristika ispunjavaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6.

Zbog svog kapaciteta i efekta '3 u 1' uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi.

Podsjetimo, proces nabavke prva tri gradska niskopodna zglobna autobusa, popularno nazvanih 'harmonike', zaključen je nakon odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika od 23. rujna, kada je društvu Libertas Dubrovnik data suglasnost za sklapanje ugovora o operativnom leasingu.

Rok isporuke autobusa pojedinačne cijena 2,1 milijun kuna je 90 dana od dana potpisivanja ugovora o leasingu te se stoga prve 'harmonike' u Dubrovniku mogu očekivati već početkom siječnja 2020. godine. Libertas Dubrovnik samostalno će iz vlastitih prihoda podmirivati obveze predmetnog operativnog leasinga.

Planirana je nabava i dodatna tri autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest „harmonika“, a osim za shuttle prijevoz koristit će se i na preopterećenim linijama u javnom gradskom prijevozu, posebno na linijama 1 i 6.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.