Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Libertas vratio 'sedmicu' i prigradske linije te 'pojačao' vozni red

19.05.2020.

15:58

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu novog vala popuštanja mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite Libertas Dubrovnik od srijede 20. svibnja prilagodit će svoj vozni red sukladno pojačanoj gospodarskoj aktivnosti i sve boljoj epidemiološkoj situaciji.

Četvrte izmjene voznog reda obuhvatile su prostor prigradskog i gradskog prijevoza.

Izmjene u gradskom prijevozu usmjerene su ka što boljoj i učestalijoj povezanosti svih dijelova Grada, s posebnim naglaskom na Opću bolnicu Dubrovnik, koja je dodatno povezana reaktiviranom linijom broj 7, dok su ostale gradske linije doživjele preinake u broju autobusa koji prometuju na njima, čime je omogućena bolja i učinkovitija povezanost i veći broj polazaka.

Ovim izmjenama obuhvaćen je i prigradski prijevoz te su aktivirane linije na području Konavala, Župe Dubrovačke, Dubrovačkog primorja i Gornjih sela. 

Osim reaktivacije i češćih polazaka na pojedinim linijama, zadnji polasci su prilagođeni gospodarskim i drugim subjektima koji su s radom počeli nakon posljednje izmjene voznog reda.

I dalje su na snazi sve preporuke Nacionalnog stožera, Zavoda za javno zdravstvo i Vlade RH kojim je regulirano kretanje, držanje mjera socijalne distance, mjere zaštite i korištenja zaštitnih sredstava i Preporuke u obavljanju prijevoza na međugradskim linijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.