Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

14:57 / 17.02.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Lifteri za osobe s posebnim potrebama postavit će se u Konavlima, Župi i Orebiću

Cavtat

Cavtat

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Partneri na projektu „MIMOSA – Maritime and Multimodal sustainable passenger transport solutions and services“ koji se provodi u sklopu programa INTERREG Italy- Croatia održali su radni sastanak – 6 Steering Committee Meeting.

Zbog pandemije COVID-19, svi sastanci se još uvijek održavaju online.

Dubrovačko-neretvanska županija je voditelj radnog paketa 5 (WP5) od ukupno 6 paketa, a usmjeren je na koordinaciju aktivnosti u ulaganje i instaliranje opreme te drugih pratećih radova. Planirana je provedba 20 aktivnosti u kojemu je uključeno 11 projektnih partnera te ukupno iznosi 2.016.279,30 eura što predstavlja 28 posto vrijednosti cijelog projekta

Od planiranih 5 projektnih aktivnosti, naša Županija je već provela 3, a 2 aktivnosti su u tijeku. Izrađeni su „Operativni plan razvoja cikloturizma na području DNŽ sa standardima“ i „Razvojni plan nautičkog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije“.

Instalirana su 2 aqualiftera za osobe s posebnim potrebama (Korčula i Dubrovačko primorje) dok će 3 aqualiftera biti instalirana u svibnju 2022. (Orebić, Konavle i Župa dubrovačka). U izradi je i web stranica za cikloturizam na području naše Županije. U tijeku su i radovi na uređenju ciklo pointa (središta) koje će biti opremljeno opremom za bicikliste uz instaliranje 19 bike servis setova i 20 novih parking stalaka za bicikle na 19 lokacija Dubrovačko-neretvanske županije.

Sljedeći Steering Committee Meeting je planiran za kraj mjeseca lipnja u Bologni, ukoliko bude moguće zbog pandemije COVID-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.