Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Live stream klanjanja iz katedrale

23.04.2020.

18:42

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije večeras od 20 sati možete pratiti euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u Katedrali Gospe Velike, koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Evo poziva na molitvu:

Kad je Isus kretao u svoju muku molio je svoje učenike da ostanu s njim u molitvi. Oni nisu dobro razumjeli njegovu potrebu pa su zaspali. Kad su razočarani učenici bježali u Emaus molili su ga da ostane s njima. On je dobro razumio njihovu potrebu i ostao je s njima. I pokazao im kako, za one koji vjeruju, ostaje prisutan do kraja vremena: „Dok
bijaše s njima za stolom, uze kruh, izreče blagoslov, razlomi te im davaše. Uto im se otvore oči te ga prepoznaše.“

Isus se želi i nama pridružiti u našim potrebama i našim razočarenjima. Pozovimo ga i mi da ostane s nama. I budimo s njim. Ne možemo to na način učenika u bijegu u Emaus. Ne možemo to ni na način na koji to obično činimo. Ali Gospodin, želimo li, uvijek nađe način. Njemu naša udaljavanja, prostor i vrijeme nisu prepreka. Ne može mu biti prepreka niti naša karantena. Potrebno mu je samo i iz naših obiteljskih i kućnih karantena uputiti poziv da ostane s nama. I dati mu priliku da svojom riječju ponovo zapali naša srca. I da svojim biti kruh koji se lomi ponovo otvori naše oči. I osposobi nas i osnaži da bismo se mogli vratiti braći i sestrama i biti njegovi svjedoci.

U tome nam može pomoći klanjanje koje ćemo i večeras u 20 sati izravno prenositi iz naše dubrovačke katedrale. Znamo da to klanjanje za vas koji ćete nas gledati nije stvarno nego tek duhovno i virtualno. Ali mi vjerujemo da ono i takvo može biti poticaj da Gospodinu dozvolimo da nam se pridruži i da ostane s nama. Potrebno je samo to iskreno htjeti. I navaljivati u molitvi. Jer kad se navaljuje, odnosno iskreno moli, Isus to ne može odbiti. I „oni (učenici iz Emausa) navaljivahu: 'Ostani s nama jer zamalo će večer i dan je na izmaku!' I uniđe da ostane s njima.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.