Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ljetna škola teologije organizira dva predavanja

20.07.2021.

09:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

Ljetna škola teologije u Dubrovniku organizira dva događaja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku koji su otvoreni za javnost, i to prvi večeras, a drugi u petak 23. srpnja.

Prvi događaj je tribina koja će se održati večeras u 20 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Tema tribine je „(A)politična vjera: kršćani u političkom prostoru“, a na tribini će govoriti: Tomáš Halík (Karlovo Sveučilište u Pragu); Teresa Forcades i Vila, liječnica, teologinja i benediktinska monahinja; Aristotle Papanikolaou (Sveučilište Fordham u New Yorku) i Ivan Šarčević (Franjevačka teologija u Sarajevu). Moderatorica tribine je Bruna Velčić Pistolesi.

Drugi događaj je predstavljanje knjige „Sa svim brodolomima povijesti / Teologija nakon Veritatis gaudium u kontekstu Mediterana“ (Con tutti i naufraghi della storia. La teologia dopo Veritatis Gaudium nel contesto del Meditarreneo), koju su priredili i uredili Secondo Bongiovanni i Sergio Tanzarella. Predstavljanje knjige koja je prevedena na hrvatski jezik održat će se u petak, 23. srpnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku u 20 sati.

Oba događaja bit će prenošena putem internetskih kanala i društvenih mreža Dubrovačke biskupije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.