Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ljeto u Gružu": U subotu humanitarni šahovski turnir "Dubrovački gambit"

02.07.2021.

16:22

Autor: Radio Dubrovnik

Ljeto u Gružu

Ljeto u Gružu

Foto: - / -

Festival "LJeto u Gružu" poziva na Humanitarni šahovski turnir ''Dubrovački gambit'' koji će se održati ovu subotu 3. srpnja u parku Luja Šoletića u Gružu od 8.30. Turnir je amaterskog karaktera te su na njega pozvane sve generacije, od onih najmlađih do onih najstarijih.

Radi epidemioloških mjera broj prijava je ograničen na 60 te je potrebno prijaviti se na mail gruzfestival@gmail.com do petka navečer.

"Ovom turniru htjeli smo dati i jednu humanu crtu tako da ga organiziramo zajedno sa svima već znanom humanitarnom grupom „Tata je Tata –Dubrovnik“ , gdje ćemo umjesto kotizacije za sudjelovanje skupljati vaše dobrovoljne priloge za jednu peteročlanu obitelj iz Dubrovnika , za daljnje potrebe troškova liječenja djece, koji su zaista visoki (zbog diskretnosti obitelji namjerno nismo imenovali). Prilog nije obavezan za sudjelovanje na turniru te je svako pozvan izdvojiti koliko mu osobna situacija dopušta. Pozivamo i sve one koji možda ne igraju šah da dođu i podrže ovu humanitarnu inicijativu. Nakon kratke uvodne riječi organizatora, upoznat ćemo sve sudionike s pravilima te započeti turnir", ističu organizatori.

Turnir organizira Kulturni centar Jadran u suradnji sa udrugom Informadur, Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, grupe Tata je tata, Udrugom veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnik i tehničku podršku Šahovskog kluba Dubrovnik.

"Dođite, družite se sa nama, zaigrajte šah i pomognite ovoj mladoj dubrovačkoj obitelji da prebrodi tešku situaciju", poručuju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.