Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ljeto u Lazaretima" večeras s klapom Cambi

07.07.2022.

07:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovački Lazareti (Foto: Wikimedia/Commons)

Dubrovački Lazareti (Foto: Wikimedia/Commons)

Foto: - / -

U okviru programa "Ljeto u Lazaretima" klapa Cambi nastupit će u 21 sat na platou Lazareta, uz slobodan ulaz.

"Ljeto u Lazaretima" donosi i "DANCE INVASION". Dubrovačka baština i Plesni studio Lazareti od 9. do 14. kolovoza u Lazaretima organiziraju plesni festival pod nazivom ‘Dance invasion’. Program je namijenjen svim zainteresiranima starijim od pet godina, a vodit će ga pet mentora/trenera različitih stilova, pa će tako polaznici učiti jazz, latin, MTV, modern itd. Neki od mentora su: Petra Ravbar (Slovenija), Gabriela Pilić, Helena Janjušević, Valentina Walme. Plesna invazija trajat će šest dana, a za posljednji dan bit će pripremljene koreografije u sklopu završne produkcije koja će se izvesti na platou Lazareta.

Zatvaranje "Ljeta u Lazaretima" obilježit će se 24. kolovoza, također na platou Lazareta koncertom Marka Pecotića Peca i benda uz slobodan ulaz!

Osim programa 'Ljeto u Lazaretima' u organizaciji Dubrovačke baštine u Lazaretima djeluju Čitateljski klub, Književni klub za mlade, te Književne večeri s pjesnicima i piscima, a možete među ostalim pogledati i stalni postav multimedijalne izložbe „Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“. Posjetitelji mogu vidjeti i izložbu “COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti“ koja pruža uvid u povijest iznimno uspješnog protuepidemijskog sustava Dubrovačke Republike i samih Lazareta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.