Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lokalni izbori 21.05.2017. - predstavljanja lista

05.05.2017.

08:35

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radio Dubrovnik će, prema Pravilima o postupanju HRT-a tijekom izborne promidžbe za lokalne izbore 2017.-te predstaviti liste za županijsku skupštinu, kandidate za župane, liste za gradsko vijeće grada Dubrovnika, te kandidate za gradonačelnike Ploča, Metkovića i Dubrovnika.

Uoči lokalnih izbora 21.05.2017. regionalni centri Hrvatske radio televizije, pa tako i Radio Dubrovnik, predstavljat će liste za županijsku skupštinu i kandidate za župane, kandidate za gradonačelnike gradova - sjedišta županija i gradova s više od 10 tisuća stanovnika, kao i liste u gradovima sjedištima županija i u onima s više od 30 tisuća stanovnika.

Predstavljanje će trajati po 3 minute, a emisije će biti snimljene. U predstavljanjima za skupštine i gradska vijeća pravo predstavljanja imaju sve liste, a u predstavljanju može sudjelovati samo jedan predstavnik svake liste.

U drugom izbornom krugu kandidati za župane, te gradonačelnike iz gradova koji su ispunjavali uvjete za predstavljanje - sudjeluju u emisijama sučeljavanja u živo, u trajanju od 30 minuta, a raspored emisija sučeljavanja određuje se abecedom.

Na internetskim stranicama Radio Dubrovnik, sutra do podne, bit će objavljen redoslijed termina snimanja i emitiranja emisija. Kandidati su dužni pridržavati se javno objavljenog rasporeda, a u protivnom gubi se pravo na predstavljanje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.