Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Luci Dubrovnik koncesija za izgradnju terminala za kruzere

14.04.2021.

12:20

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon što je gradska uprava prije dvije godine otkupila dionice Luke Dubrovnik i potvrdila 48 posto vlasništva, započeli su postupci pred Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture s ciljem izmjene odluke o koncesioniranom području.

Točnije, proširenju postojećeg koncesioniranog područja na područje cruise terminala.

Svi potrebni dokumenti za proširenje koncesijskog područja su izrađeni te je s Ministarstvom prije tjedan dana usuglašen pravni okvir proširenja koncesijskog područja.

Aktivnost koja predstoji jest odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik kojom će se izmijeniti koncesijsko područje i revidirati koncesija Luke Dubrovnik uz novi obuhvat, a koji podrazumijeva i područje terminala za brodove na kružnim putovanjima.

"Ovom odlukom Luka Dubrovnik dobiva značajno na vrijednosti. Istovremeno, nakon izgradnje terminala za brodove na kružnim putovanjima omogućava se da Dubrovnik postane home port. Slobodno možemo reći da je ovo uspješan završetak jedne priče za Luku Dubrovnik kojoj je prijetilo ozbiljno ugrožavanje poslovanja da je kojim slučajem koncesiju za terminal za brodove na kružnim putovanjima dobila druga tvrtka, a kako je to bilo zamišljeno od strane bivše gradske uprave. Takvim činom Luka Dubrovnik bi bila u poslovnim problemima, a Grad Dubrovnik bi izgubio trajno pravo upravljanja cruise turizmom!", poručuju iz Gradske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.