Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lučka uprava Ploče , tijek gradnje lučkih terminala

04.07.2013.

12:10

Autor: Božica Đurđević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lučka uprava Ploče oglasila se priopćenjem o tijeku dvaju velikih infrastrukturnih projekata u toj luci, o izgradnji terminala za rasute terete i izgradnji ulaznog terminala u Luci Ploče.

Radi izrazite složenosti projekta izgradnje terminala za rasute terete čija je vrijednost 406 milijuna kuna i financira se kreditom svjetske banke, ta je međunarodna financijska institucija sugerirala angažman stručne podrške za vođenje i koordinaciju aktivnosti u realizaciji tog projekta. Slijedom toga, Lučka uprava Ploče za voditelja projekta angažirala je, Sinišu Radakovića,kako stoji u priopćenju,  stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom i izuzetnim referencama na sličnim projektima . Inače , kaže se u priopćenju, nakon stanovitog kašnjenja u realizaciji projekta zbog spora s izvođačem radova, postignut je dogovor, kašnjenja kompenzirana, a projekt će biti dovršen u planiranome roku. Također izvještavaju da su pred potpisivanjem ugovora s izabranim izvođačima za projekt izgradnje ulaznog terminala u luci. Radovi bi trebali početi u rujnu , a rok za dovršetak izgradnje je kraj sljedeće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.