Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mala Čarka postala pomorac prije nego se rodila!

01.08.2020.

17:51

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Na temu "Zašto nigdje na otoku Korčuli nema stacionar za trudnice i rodilje?" pisano je i pitano više puta, uz svjedočenje da su u kraćem razmaku dvije rodilje morale putovati s otoka sanitetskim helikopterom u Dubrovnik i Split, i obje rodile u helikopteru.

Danas imamo vijest da je u vozilu za hitne slučajeve iz Čare prema rodilištu u Dubrovniku putovala rodilja Tonka Žuvela.

Cesta se prekida u Korčuli i do Orebića na poluotoku Pelješcu vozila i putnici plove. Na trajektu se trudovi pojačavali i Tonka je uz pomoć patronažne skrbi rodila kćerkicu na trajektu.

Iz Orebića lošom Pelješkom cestom su dospjele u dubrovačko rodilište. Uz skrb osoblja rodilja i dijete se odmaraju, a suprug i otac Milan Laus se kroz telefonski poziv nema kad pohvaliti da već imaju sina i kćer. Simpatično je dojavio "Bez treće = nema sreće!".

Sretan je, jer mu novorođena kći donosi posebnu radost. Više ženskih mudantica!

Sad je važno da se završi briga i bude sve u redu s majkom i kćerkom, koja u ovom nesvakidašnjem trenutku još nema ime.

Sretno im žele HRT - Radio Dubrovnik i naši čitatelji, kojima tata Milan javlja da će, kad lipotice dođu doma, zapivat "Tonka Reci More…".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.