Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mali Konavljani posjetili 'plavce' na Grudi i Karasovićima

29.09.2022.

20:00

Autor: Radio Dubrovnik

Mali Konavljani posjetili 'plavce' na Grudi i Karasovićima

Mali Konavljani posjetili 'plavce' na Grudi i Karasovićima

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, tijekom proteklih dana su policijski službenici Postaje granične policije Gruda u svojim službenim prostorijama policijske postaje ugostili djecu predškolske dobi s dvije odgojiteljice iz dječjeg vrtića Gruda.

Djeca su prilikom posjeta vidjela opremu i vozila koju koriste službenici temeljene, prometne i kriminalističke policije te su imali priliku razgledali službene prostorije, među kojima im je najveću pozornost zaokupila prostorija operativnog dežurstva gdje su imali prilike vidjeti način zaprimanja dojava i korištenja sredstava komunikacije među policijskim službenicima.

Osim njih, sredinom rujna učenici O.Š. Čilipi imala su prilike vidjeti rad policije na međunarodnom cestovnom prijelazu Karasovići. Djeca su upoznata s načinom obavljanja pregleda, s načinom granične kontrole i opremom koja se pri tom koristi.

Na završetku obilaska, djeca su prigodno počašćena, a u znak zahvale su nacrtali i policiji poslali svoje crteže.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.