Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Manifestacija "Trganje" održana u Čilipima

12.09.2020.

10:51

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Agroturizam Konavle je u petak osmi put zaredom organizirao manifestaciju "Trganje", čime je i simbolično započela ovogodišnja berba grožđa u Konavlima s ciljem promoviranja Konavla kao vinogradarskog i vinarskog kraja.

U prekrasnom ambijentu vrta i vinograda Seosoke kuće Čilipi, obitelji Novaković, brojni sudionici su “potrgali” grožđe koje je potom prerađivano na tradicionalni i suvremen način. Program su upotpunili članovi KUDa Čilipi i mladi svirači u narodnim nošnjama.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, zbog trenutne situacije, su po prvi put izostali turisti. Ipak, ovom prilikom nastavljena je suradnja Agroturizma Konavle s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik, pa su učenici trećeg razreda, predvođeni profesorom Lukom Šimunovićem imali edukativno-zabavno popodne. Osim sudjelovanja u berbi i tradicionalnoj preradi grožđa učenici su upoznati s poslovanjem agroturizma na dobrom primjeru Seoske kuće Čilipi, a bilo je vremena i za druženje i jahanje na konjima po imanju.

Konavoski vinar Đuro Pendo je zadužen ove godine od ubranog grožđa napraviti bačvu vina koja će se otvoriti i kušat na otvaranju manifestacije “13. Mirisi Božića u Konavlima” ovoga prosinca.

Manifestacija je organizirana uz poštivanje epidemioloških mjera. Iz Agroturizma Konavle se zahvaljuju svima sudionicima i onima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovogodišnje manifestacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.