Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Manja cijena vodne usluge u sustavu NPKLM vodovoda

18.06.2022.

09:33

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Vodomjer

Vodomjer

Foto: Radio Split / HRT

Na redovnoj sjednici Skupštine NPKLM vodovoda Korčula, nakon provedenog javnog savjetovanja, jednoglasno je usvojena nova odluka o cijeni vodnih usluga, a koja će na snagu stupiti 1. srpnja.

Tom odlukom smanjuje se varijabilni dio cijene vodne usluge za 0,83 kune po kubičnom metru, i to na cijelom uslužnom području te cijena za Grad Korčulu i općine Janjina, Mljet, Lumbarda i Lastovo, umjesto dosadašnjih 13,04, iznosi 12,21 kunu po metru kubičnom. Nova cijena za Općinu Slivno je 9,93 (umjesto dosadašnjih 10,76 kuna), a za Općinu Kula Norinska 8,79 kuna po kubičnom metru (do sada je iznosila 9,62 kune).

Važno je istaknuti kako je nova odluka prihvaćena nakon što je prethodno proveden postupak javnog savjetovanja te kako su novoformirane cijene rezultat poslovne odluke društva NPKLM vodovod koje će, u narednom razdoblju, raditi na smanjenju gubitaka, a s ciljem najbolje usluge za naše sugrađane.

U tom smjeru nastavlja se i s realizacijom projekata na svom uslužnom području te je Skupština društva jednoglasno usvojila i odluku o nastavku radova na izgradnji sustava vodoopskrbe za područje Borovci - Nova Sela, kao i procrpne stanice Trstenik na Pelješcu. Odlukom Skupštine, prihvaćeni su načini osiguravanja dodatnih financijskih sredstava za navedene projekte.

Na sjednici je izmijenjen i Društveni ugovor NPKLM vodovoda te je Općina Trpanj postala suvlasnikom društva s dva posto udjela temeljnog kapitala. Ovom izmjenom Općina Trpanj postala je 15. jedinica lokalne samouprave koja je suvlasnica ovog društva. Izmjenom ugovora, udio Općine Orebić u temeljnom kapitalu smanjen je s 14 na 12 posto.

Dodajmo i kako je Skupština većinom glasova usvojila Godišnje izvješće te Izvješće direktora o poslovanju za 2021. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.