Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Marija Kola Pendo:"Organska poljoprivreda – put prema zdravlju"

30.10.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji jeposvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje „Organska poljoprivreda – put prema zdravlju“ Marije Kola Pendo, vlasnice prvog ekološki certificiranog obiteljskog gospodarstva u županiji.

 Predavanje će se održati u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Zbog ograničenog prostora i epidemioloških mjera potrebno je svoj dolazak najaviti na e-adresu lapad@dkd.hr.

Još od vremena starih Grka poznata je izreka grčkog filozofa i liječnika Hipokrata: „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana”. U posljednje vrijeme sve se više ljudi trudi držati toga savjeta, pa se okreću proizvođačima prehrane koji se bave organskim uzgojem.

U OPG-u Pendo kažu kako nisu izmislili ništa novo, već su se jednostavno vratili uzgoju autohtonih proizvoda na način na koji su to radili njihovi preci. Došavši do starog sjemena krenuli su s proizvodnjom bez upotrebe kemijskih sredstava i otrova. Njihov trud i kvalitetu prepoznaje sve veći broj ljudi, a oni su svoja znanja i iskustva spremni podijeliti sa svima koji za to pokažu interes.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.