Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Marijo Rajić novi predsjednik županijskog Savjeta mladih

25.11.2021.

16:23

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Na konstituirajućoj sjednici županijskog Savjeta mladih za predsjednika je izabran Marijo Rajić. Županijska skupština je temeljem Zakona o mladima provela postupak imenovanja županijskog Savjeta mladih i na 5. sjednici 5. studenoga donijela Rješenje o imenovanju savjeta mladih.

Cilj osnivanja Savjeta mladih je sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

U okviru svoga djelokruga Savjet mladih, uz ostalo, raspravlja o pitanjima značajnim za rad savjeta, te o pitanjima iz djelokruga predstavničkog tijela jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave koji su od interesa za mlade, te u suradnji s predsjednikom predstavničkog tijela inicira u predstavničkom tijelu jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave donošenje odluka od značaja za mlade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.