Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mato Alavija na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

12.07.2020.

16:22

Autor: Radio Dubrovnik

HGK Županijska komora Dubrovnik

HGK Županijska komora Dubrovnik

Foto: - / -

Strukovna grupa posrednika u prometu nekretnina Županijske komore Dubrovnik izabrala je novo vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje. Većinom glasova prisutnih agenata za predsjednika je izabran Mato Alavija iz tvrtke Alavija nekretnine d.o.o.

Za njegove zamjenike izabrani su Nada Burum iz tvrtke IMB nekretnine d.o.o. i Lukša Luko Glavinja iz tvrtke Luciano d.o.o.

Na sjednici je bilo riječi o uvijetima poslovanja na tržištu. Također je istaknuta iznimno bitna uloga stručnog rada agenata i povjerenje klijenata.

ŽK Dubrovnik je pripremila analizu desetogodišnjih trendova u kupoprodaji nekretnina. Prema podatcima Porezne uprave, na području Dubrovačko-neretvanske županije najveći broj prodanih nekretnina i najveća ostvarena ukupna vrijednost prodaje svih nekretnina bila je u 2018. godini.

Prema vrsti prodanih nekretnina u 2019. godini najveći broj nekretnina s kojima se trgovalo su stambeni objekti, a slijedi ih građevinsko zemljište.

Na području grada Dubrovnika i okolice prosječna cijena stambenih objekata je 16 posto veća 2019, nego godinu ranije, ali je 30 posto manje prodanih stanova nego godinu ranije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.