Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama

25.11.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organizira predavanje "Rad sa ženama, žrtvama obiteljskog nasilja, u domu sv. Ana Rijeka" koje će održati djelatnica doma sv. Ana, časna sestra Benedikta Krapić.

Predavanje će se održati danas u 13 sati u gradskoj vijećnici u Dubrovniku.

Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije upravo provodi projekt „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji – Josipov dom” kojim će se osigurati trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako privremeno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja već djeluje, a po završetku projekta „Josipov dom, 2023. godine, bit će osigurano i trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije pa će iskustva doma sv. Ana poslužit će kao vrijedan izvor informacija.

Sudionici ovog interaktivnog predavanja bit će članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama Dubrovačko-neretvanske županije u kojima su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, županijski vijećnici, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, županijskog i općinskog suda, udruga civilnog društva, Sveučilišta u Dubrovniku i predstavnici medija.

Na predavanju će sudjelovati i predstavnici Caritasa Dubrovačke biskupije, partnera u provedbi projekta Josipov dom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.