Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom

03.12.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, županijski Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje organizira danas u 11 sati u hotelu Lero tradicionalno druženje na kojem će biti predstavljen Vodič za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju.

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom sve zemlje članice obilježavaju taj datum aktivnostima s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Uz razgovor sa savjetnicom župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklinom Marević, tiskano i elektronsko izdanje Vodiča predstavit će zamjenica pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Nina Skurić, predstavnici Centra za socijalnu skrb će govoriti o pravima osoba s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi, dok će Antonija Odak iz Regionalne razvojne agencije DUNEA održati predavanje na temu „Promicanje jednakih mogućnosti kroz EU fondove“.

U isto vrijeme u Studentskom domu u organizaciji udruge Poseban prijatelj održat će se promocija knjige "Krijesnice" kao i okrugli stol pod nazivom „Koliko poznajemo svoja prava?“,s naglaskom na pravo obrazovanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

O knjizi će govoriti predstavnici studenata Edukacijske rehabilitacije iz Mostara, izdavač knjige „Krijesnice“, autori priča knjige „Krijesnice“. Okruglom stolu prisustvovat će predstavnik Županije Dubrovačko-neretvanske, predstavnik Grada Dubrovnika, predsjednica Udruge Poseban prijatelj Dženita Lazarević, profesorica ERFa Zagreb doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar i viša savjetnica AZOO Mara Capar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.