Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Metković slavi Dan Grada i blagdan Sv. Ilije

20.07.2022.

13:58

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Metković slavi Dan Grada i blagdan Sv. Ilije

Metković slavi Dan Grada i blagdan Sv. Ilije

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića održana je u utorak povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije.

“Čestitam Gradu Metkoviću i gradskoj upravi, na čelu s gradonačelnikom, na svim ostvarenim postignućima u drugom po veličini gradu u našoj županiji u kojem je vidljiv značajan napredak. Otvaranjem Pelješkog mosta još će se više približiti dva najveća županijska središta – Dubrovnik i Metković. Nakon otvaranja mosta nastavljamo s prometnim povezivanjem županije i to nastavkom izgradnje autoceste od čvora Metković do Osojnika. Podrška Vlade Republike Hrvatske u tom projektu, ali i pomoć našim gospodarstvenicima u ključnim pandemijskim trenucima svakako su značajan poticaj ovom kraju. I Dubrovačko-neretvanska županija daje svoju podršku Metkoviću i dolini Neretve kroz projekte poput projekta navodnjavanja GLOG, ali i izgradnjom brane protiv zaslanjenja i sustava navodnjavanja Koševo-Vrbovci” – istaknuo je, uz ostalo, župan Nikola Dobroslavić.

U Gradskom kulturnom središtu Metković bili su nazočni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Ivan Ćelić, ministrica poljoprivrede i izaslanica Predsjednika Vlade RH Marija Vučković, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Eleonora Pavlović, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i drugi.

Na sjednici su uručene nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrada za životno djelo uručena je Tomislavu Veraji, a posthumno je dodijeljena Zdenki Draženović. Ovogodišnji laureati su Markica Vuica, Gorki Dumanić, Dubravka Šešelj, Željko Medić i ženski rukometni klub Metković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.