Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mijenja se lokalna razvojna strategija Korčule, Mljeta, Lastova i Pelješca

17.05.2020.

10:09

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Lokalna akcijska grupa LAG 5 iz Korčule je završila javno savjetovanje za izmjenu "Lokalne razvojne strategije LAG-a 5 2014.-2020.", koje je provedeno od 21. travnja do 4. svibnja s ciljem istraživanja interesa dionika LAG 5 područja za pojedine natječaje predviđene Lokalnom razvojnom strategijom.

Na temelju dobivenih rezultata LAG-5 će izmijeniti alokaciju sredstava za pojedine tipove operacija i time osigurati što bolji odgovor na potrebe lokalnih gospodarstvenika te potpunije i brže ispunjenje razvojnih ciljeva.

Prema podacima voditeljice LAG-a 5 Katarine Slejko, oni su sada u svrhu što kvalitetnijeg povlačenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja objavili Poziv za iskaz interesa za tehničku pomoć u pripremi projektnih prijedloga za financiranje kroz mjere iz spomenutog Programa ruralnog razvoja kroz Potporu ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima i podmjere Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti.

S obzirom na ograničene ljudske resurse, ured LAG-a 5 će pružiti tehničku pomoć za ukupno dva korisnika odnosno za ukupno dvije prijave s LAG 5 područja u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva najmanje 2 000 eura i koji ovim ulaganjima razvijaju nepoljoprivrednu djelatnost.

Uz stroge uvjete Poziv je otvoren do ispunjenja kvote,glasi poruka LAG 5 koji djeluju na području otoka Korčule, Mljeta i Lastova, te poluotoka Pelješca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.