Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ministar Beroš obišao SB Kalos i Dom za starije osobe Vela Luka

29.06.2020.

16:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Ministar zdravstva Vili Beroš boravio je na Korčuli te je tom prilikom, u pratnji župana Nikole Dobroslavića, saborskog zastupnika Branka Bačića te državnih tajnika Nikoline Klaić i Frana Matušića posjetio Specijalnu bolnicu Kalos i Dom za starije osobe Vela Luka.

Tijekom posjeta SB Kalos održan je sastanak s ravnateljicom Damirom Bojić i članovima Upravnog vijeća ustanove, pri čemu je istaknuta važnost ove ustanove kao jedine takve na području naše županije. Ministar zdravstva istaknuo je između ostalog također kako SB Kalos može, uz rehabilitaciju, pružiti i dodatnu uslugu u smislu razvoja zdravstvenog turizma, budući da je ministarstvo usmjereno i na razvoj i poticanje ove sve značajnije djelatnosti te pruža punu potporu u njezinu razvoju.

Istom prilikom izaslanstvo je posjetilo Dom za starije osobe Vela Luka, u kojem je netom završen projekt energetske obnove te ih je ravnateljica Doma Nikolina Žuvela upoznala s projektom energetske obnove. Ministar Beroš i župan Dobroslavić obišli su Dom i upoznali se s učinjenim radovima te se potom kratko susreli i sa zaposlenicima Doma.

U Blatu je ministar zdravstva Vili Beroš nazočio puštanju u rad mobilnog RTG uređaja vrijednog gotovo 800 tisuća kuna, čija je najveća vrijednost u tome što će biti izravno povezan s Objedinjenim hitnim bolničkim prijemom u Općoj bolnici Dubrovnik. Uređaj je u 50-postotnoj vrijednosti financiralo Ministarstvo zdravstva, dok je ostatak sredstava prikupljen donacijama Dubrovačko-neretvanske županije te brojnih pravnih i fizičkih osoba, a zahvaljujući kojima je punkt hitne medicinske pomoći u Blatu sada jedan od najopremljenijih u Republici Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.