Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ministarstvo odobrilo 1,6 milijuna eura za obnovu obale i izgradnje gata u luci Cavtat

15.03.2023.

13:11

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Projekt luke Cavtat

Projekt luke Cavtat

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Nakon provedenog javnog poziva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja.

Lučkoj upravi Dubovačko–neretvanske županije odobrena su sredstva u iznosu od milijun i 160 tisuća eura za izvođenje radova na projektu Sanacije dijela obale i izgradnje gata u luci Cavtat što je ujedno najveći odobreni iznos na ovom javnom pozivu.

Ministarstvo je donijelo i odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Na području Dubrovačko-neretvanske županije sufinancirat će se tri projekta. Općini Orebić odobren je iznos od 60 tisuća eura za izgradnju obalnog zida u naselju Borak, Općini Slivno sto tisuća eura za sanaciju i dogradnju mula u naselju Klek te Općini Župa dubrovačka 60 tisuća eura za sanaciju pomorskog dobra uz šetnicu Srebreno-Kupari.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.